Afvalzakken en vuilniszakken in alle dikten, maten en materialen

30-10-2019
Ze worden dagelijks gebruikt ... en met de juiste afvalzakken heb je ook geen omkijken naar je afval. Wanneer de afvalzakken echter scheuren of niet goed sluiten komt de eerste ergernis. Sommige zaken moeten gewoon goed geregeld zijn, afval is daarvan een goed voorbeeld. 

Als verpakkingsspecialist vindt u bij Rekfolie.nl een breed assortiment afvalzakken. Afvalzakken, in de volksmond veelal vuilniszakken genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Dit geeft u de flexibiliteit waar u wellicht behoefte aan heeft. 

Afvalzakken in alle soorten en maten
 

Welke keuzen heeft u bij het kiezen van een afvalzak?


De inhoud van een afvalzak
Hiermee wordt het volume bedoeld, vaak aangegeven in het aantal liters. Rekfolie biedt ondernemers een compleet assortiment afvalzakken in verschillende maten en variërend van 60 tot wel 1000 liter.

De dikte van een afvalzak
De dikte van een plastic afvalzak wordt aangegeven in micron of mu, een lengtemaat uit het SI-stelsel. 1 mu staat voor een duizendste deel van een millimeter. Bij plasticzakken varieert de dikte van circa 25 tot circa 80 micron.

De lengte en breedte van een afvalzak
Bij een afvalzak varieert de lengte van 85 tot 207 cm en de breedte van 41 tot 210 cm. U hebt dus volop keuze. Houd voor de keuze rekening met het type restafval en eventuele containers of afvalhouders.

Kleur van de afvalzak
Afvalzakken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wilt u zicht houden op uw afval kies dan voor een transparante kleur! 

Het materiaal van de afvalzak.
Een vuilniszak of afvalzak is een kunststofzak die meestal wordt geproduceerd uit LDPE folie. LDPE is een polytheen van een lage(re) dichtheid. Hierdoor zijn ze zeer goed recyclebaar en vaak niet doorschijnend. Naast LDPE worden afvalzakken ook vervaardigd van HDPE (High-density polyethylene) en van MDPE (Medium Density Polyethyleen).

De HDPE vuilniszakken kunnen tot circa 120 graden worden verwarmd, zijn resistenter voor chemisch afval en zijn wat steviger. De MDPE afvalzakken zijn kwalitatief hoogwaardige vuilniszakken. Er is minder materiaal nodig om ze te produceren én ze hebben een hogere scheurweerstand dan LDP en HDPE. Alle afvalzakken die wij verkopen zijn trouwens gemaakt van gerecycled materiaal.

Neem een kijkje in ons assortiment afvalzakken, komt u er niet direct uit bel, chat of mail dan met ons!

Team Rekfolie.nl
Tel.: 0252 830260
E-mail: verkoop@rekfolie.nl