Bescherm planten tegen vorst met LDPE vorsthoezen

19-10-2023
”Het is een must voor bloementelers en tuinders”

Bloementelers, tuinders en bedrijven werkzaam in de bloemen en plantengroothandel weten als geen ander hoe kostbaar bloemen en planten zijn. Het is hartverscheurend om te zien hoe vorst en koude temperaturen uw prachtige flora kunnen beschadigen. Maar geen zorgen, er is een oplossing die uw geliefde bloemen en planten kan beschermen: vorsthoezen van LDPE (lage-dichtheid polyethyleen). In dit artikel zullen we de voordelen van het gebruik van LDPE vorsthoezen bespreken en waarom ze onmisbaar zijn voor bloementelers en tuinders.
 

Bescherming tegen Vrieskou

Een van de grootste voordelen van LDPE vorsthoezen is hun vermogen om planten te beschermen tijdens inladen en uitladen tegen vrieskou. Tijdens de wintermaanden fungeren deze hoezen als een isolerende barrière tussen je planten en de strenge weersomstandigheden. De temperatuur onder de hoes blijft hoger dan daarbuiten, waardoor vorstschade tot een minimum wordt beperkt.

vorstbescherming

Ons assortiment vorsthoezen is geschikt voor zowel Deense karren, eurokarren als veilingkarren. 
 

Eenvoudig in Gebruik

LDPE vorsthoezen zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. Ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk over uw  planten te plaatsen. De vorsthoes kan over de kar getrokken worden en dan wikkelt men de kar in met handwikkelfolie. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde installatieprocessen.
 

Ademend en Lichtdoorlatend

Hoewel LDPE vorsthoezen beschermen tegen kou, laten ze nog steeds lucht en licht door. Dit is essentieel voor de gezondheid van planten, zelfs in de winter. Luchtcirculatie voorkomt dat planten verstikken, en het beetje licht dat doorkomt, ondersteunt de fotosynthese, zij het op een lager niveau dan in de zomer. Hierdoor blijven uw planten in topconditie voor het komende groeiseizoen.
 

Duurzaam en Herbruikbaar

Vorsthoezen worden gebruikt door bloemen- en plantenkwekers, maar ook door de bloemen- en plantengroothandel. De hoes is geschikt om even te beschermen tijdens het inladen en transporteren tegen kou. Kwekers doen een hoes over de kar en de kar gaat naar de groothandel. Of de grondhandel doet een hoes over de kar en de kar gaat naar een groothandel in het buitenland of naar winkels. De hoes kan meerdere keren worden gebruikt al gebeurd dat zelden. De hoes is trouwens recyclebaar.

Kortom LDPE vorsthoezen zijn een onmisbaar hulpmiddel voor bloementelers en tuinders. Ze bieden een effectieve en gemakkelijke manier om bloemen en planten tijdens transport te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Kortom, het gebruik van LDPE vorsthoezen is de sleutel tot een succesvolle en bloeiende bloementeelt of tuinbouw het hele jaar door.

Heeft u vragen over vorstbescherming van planten d.m.v. onze LDPE vorsthoezen neem dan contact op met onze sales afdeling. Ook voor advies over andere producten voor het beschermen van uw producten helpen wij u graag.


REKFOLIE.NL
Tel.: 0252 – 830260,
E-mail: verkoop@rekfolie.nl