De juiste verpakkingstape voor elke verpakking

14-08-2020
Verpakkingstape is één van de meest gebruikte producten voor het sluiten en dichtplakken van verpakkingen. Er zijn echter verschillende soorten verpakkingstape. Voor elke type verpakking is er geschikte verpakkingstape. Dit zorgt ervoor dat de verpakking goed gesloten blijft en niet open gaat in verschillende omstandigheden of handelingen.

Als specialist op het gebied van folie, verzend- en verpakkingsmateriaal adviseren wij u graag over welke verpakkingstape het meest geschikt is voor het dichtplakken van uw verpakking.
 

Soorten verpakkingstape

Bij verpakkingstape gaat het erom dat de tape goed hecht aan het materiaal waarop het wordt gebruikt. Het moet natuurlijk niet scheuren, knappen of loslaten. Juist daarom zijn er verschillende soorten tape ontwikkelt. Voor elke verpakking, of het nu gaat over kartonnen dozen of kunststof, is er de juiste verpakkingstape

bedrukte verpakkingstape

Hieronder geven we u een overzicht van de verschillende soorten verpakkingstape:

PP Acryl Tape
PP Acryl Tape is een verpakkingstape van polypropeen (PP)  met een acryl belijming. Deze tape rolt niet altijd geluidsarm af. De uitzonderingen zijn de zgn. low-noise of PP silent tapes. Het is tape waarvoor een tape dispenser noodzakelijk is. PP Acryl Tape heeft de volgende kenmerken:
-    Sterke  verpakkingstape
-    Stijfere tape
-    Duurzame hechting
-    Verouderingsbestendig
-    Milieuvriendelijk
-    Wordt meestal gebruikt voor lichtere verpakkingen  (tot 25-30 kg)

PP Solvent Tape
PP Solvent tape is een enkelzijdige polypropeen tape met een rubber solvent belijming. Het is een tape die specifiek wordt gebruikt in wisselende temperaturen tussen -20 en +40 graden celcius. Het is tape die zeer geschikt is voor diepvriesverpakkingen. PP Solvent Tape heeft de volgende kenmerken:
-    Zeer sterke verpakkingstape
-    Stijfere tape
-    Heeft veel rek en rolt licht af
-    Deze tape is beperkt houdbaar
-    Wordt meestal gebruikt voor lichtere verpakkingen (tot 25-30 kg)

PP Hotmelt Tape
PP Hotmelt tape is een polypropeen film met een hotmelt belijming. PP Hotmelt heeft een hoge kleefkracht bij aanvang en is vochtbestendig. Het is tape die licht afrolt en veelal wordt gebruikt bij machinale verwerking. PP Hotmelt tape heeft de volgende kenmerken:
-    Sterke hechting
-    Rolt licht af
-    Deze tape is beperkt houdbaar
-    Bij uitstek geschikt voor machinaal gebruik
-    Niet goed te verwerken bij lage temperaturen (onder 5 graden celcius)

Maakt geluid bij het afrollen. De tape heeft een beperkte levensduur, is niet verwerkbaar onder 16°C en de optimale verwerking- en bewaartemperatuur ligt tussen 18 en 22°C. Ook verkrijgbaar als machinerol.

PVC Tape
PVC tape is een enkelzijdige tape met een rubber solvent belijming. Het
PVC tape heeft de volgende kenmerken:
-    Sterk en soepel (elastisch) plakband.
-    Hoge kleefkracht
-    Vochtbestendig en watervast
-    Lijm beperkt houdbaar (natuurlijk rubber)
-    Wordt meestal gebruikt voor middelzware en zware verpakkingen (tot 30-40 kg)
 

Bedrukte verpakkingstape

Dat tape niet alleen functioneel wordt gebruikt zien we duidelijk in de groeiende populariteit van bedrukte verpakkingstape. Verpakkingstape wordt steeds meer gebruikt als visitekaartje van de organisatie. Veelal om de naamsbekendheid te vergroten. Bij rekfolie.nl kunt u bijna alle tape laten bedrukken. 

Heeft u vragen, opmerkingen of advies nodig voor de verpakkingstape voor uw eigen situatie? Of u wilt meer weten over het laten bedrukken van tape?  Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag!

REKFOLIE.NL 
Tel.: 0252 - 830260 
E-mail: verkoop@rekfolie.nl