Duurzaam verpakkingsmateriaal, nood of deugd?

16-08-2019
Steeds vaker krijgen wij van onze klanten vragen over duurzame verpakkingen en wij zijn ervan overtuigd dat er door een toegenomen milieubewustzijn een groeiende markt is voor producten op basis van hernieuwbare grondstoffen. Hernieuwbare grondstoffen zijn (bijna) onuitputtelijke grondstoffen, waarvan de voorraad in een korte periode kan worden hersteld.

Bij Rekfolie hebben we de Categorie Duurzaam toegevoegd in onze webshop. Groene biobased  PE verpakkingen waarvan het materiaal gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen.
 

Biobased en BIO-PE

Bij biobased producten gaat het om bio-PE (Bio-Poly Ethyleen) o.b.v. suikerriet. Bij de productie van suiker wordt van het restmateriaal Bio ethanol gewonnen en daarvan wordt Bio-Poly Ethyleen geproduceerd, ook wel BIO-PE of groene PE genoemd. Bio-PE is niet composteer baar, maar is wel 100% recyclebaar.

Producten van Bio-PE mogen dus niet in de GTF-bak! Bio-PE wordt via dezelfde productie- en verwerkingstechnieken verwerkt als de traditionele fossiele PE, er hoeven dus geen machines omgebouwd te worden. Het is geschikt voor veel producten zoals verpakkingszakken, vellen, tassen, afvalzakken, flessen, flacons, etc.

Bio-PE producten kunnen niet alleen leiden tot een CO2 reductie maar zelfs tot een negatieve CO2 waarde!! Op dit moment wordt slecht 1% van de kunststoffen geproduceerd in biobased. De verwachting is dat dit zal doorgroeien naar 5 – 10% in 2030.
 

Voordelen van biobased

Een aantal voordelen van biobased materiaal, die niet composteerbaar zijn:
  • Hernieuwbaar; geen uitputtende grondstof
  • Verlaging van het gebruik van aardolie
  • Recyclebaar via traditionele plastic stromen
  • Drop-in: parameters zijn gelijk aan fossiele grondstof
  • Zelfde eigenschappen als fossiel based

Draag uw steentje bij en kies ook voor duurzaam
De producten die wij leveren zijn voorzien van het logo van het certificeringsbedrijf TUV Austria (zie hieronder). Het steeds groter wordende milieubewustzijn in de maatschappij maakt dat er behoefte is aan een onafhankelijke, hoogwaardige kwaliteitsgarantie. De "OK biobased" -certificering van TUV Austria voldoet aan die behoefte.

tuv duurzaamheid
 

Wilt u onze duurzame producten (gratis) uitproberen?

We kunnen ons voorstellen dat u onze duurzame verpakkingsmaterialen graag wil testen in de praktijk voordat u overgaat tot aanschaf hiervan. Vandaar dat u bij ons van bijv. biobased zakken een monster gratis kan aanvragen.

Heeft u verder nog vragen n.a.v. onze duurzame verpakkingsmaterialen neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!


REKFOLIE.NL
0252-830260
verkoop@rekfolie.nl