Gebruik 400 liter afvalzakken voor de verzameling van plastic afval

19-03-2024
Afvalbeheer is een essentieel aspect van een duurzaam bedrijfsbeleid, en afvalzakken spelen hierbij een cruciale rol. Voor bedrijven die plastic afval moeten verzamelen, zijn afvalzakken van 400 liter een populaire keuze. Deze zakken, gemaakt van zowel ldpe als mdpe, bieden een handige oplossing voor het efficiënt beheren van afvalstromen.
 

Afvalzakken van polythyleen

Afvalzakken worden gemaakt in ldpe of mdpe polythyleen. Het verschil tussen de ldpe en mdpe afvalzakken zit in de dichtheid en structuur. Mdpe heeft een iets hogere dichtheid en is iets sterker en stijver waardoor het ook voor zwaarder afval kan worden gebruikt. Ldpe heeft een iets lagere dichtheid en is daardoor flexibeler. Het is beter geschikt voor lichter afval en voor het vasthouden van onregelmatig gevormde voorwerpen. 

Bij ons kunt u kiezen uit zowel ldpe als uit mdpe afvalzakken van 400 liter. Kijken hiervoor even op het afvalzakken assortiment. De MDPE uitvoering van de 400 liter afvalzak is deze week trouwens in de aanbieding!

afvalzakken 400 liter
 

Dikte van de afvalzakken

Naast het materiaal is een belangrijk kenmerk van afvalzakken de variabele dikte waarin ze verkrijgbaar zijn, variërend van 30 tot 80 micron. Deze variatie stelt bedrijven in staat om de juiste dikte te kiezen op basis van de aard van het afval dat ze moeten opslaan. Voor lichter afval kan een dunnere zak voldoende zijn, terwijl voor zwaarder of scherper afval een dikkere zak nodig is om scheuren te voorkomen.
 

Afvalzakken met handig sluitlint

Onze afvalzakken zijn uitgerust met een handig sluitlint en ponsgaten. Het sluitlint zorgt voor een stevige sluiting van de zak, waardoor morsen en lekken worden geminimaliseerd. De ponsgaten maken de zakken ook persbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden samengeperst om ruimte te besparen tijdens opslag en transport. Dit maakt de afvalzakken niet alleen handig in gebruik, maar ook efficiënt in termen van ruimtebesparing en transportkosten.

Heeft u advies nodig of wilt u meer weten over afvalzakken in het bijzonder neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 0252 - 830260. U kunt ook een mailtje sturen naar verkoop@rekfolie.nl.