Gebruik topvellen voor palletisatie en bescherm uw goederen effectief.

31-01-2024
Bij het efficiënt verzenden van producten met pallets is palletisatie een cruciale stap in het logistieke proces. Het gebruik van topvellen, in combinatie met wikkelfolie, speelt hierbij een essentiële rol. Topvellen zijn afdekvellen die boven op de lading worden geplaatst en fungeren als een beschermende barrière. Ze bieden bescherming tegen vocht, vuil en stof. Zowel tijdens transport als bij de opslag van producten.

Het gebruik van topvellen is een verstandige keuze, vooral wanneer duurzaamheid een belangrijk aspect is in de supply chain. De hedendaagse logistieke processen streven naar milieuvriendelijke oplossingen, en topvellen spelen hierin een rol. Gemaakt van recyclebaar materiaal, dragen ze bij aan duurzaamheid en verminderen ze de ecologische voetafdruk van het verpakkingsproces.

assortiment topvellen

Topvellen met afscheurperforatie

Een bijkomend voordeel van topvellen is de aanwezigheid van afscheurperforatie. Deze perforatie maakt het eenvoudig om de vellen op maat te scheuren, wat resulteert in een moeiteloze en efficiënte palletisatie. Onze topvellen zijn geperforeerd op eenzelfde afstand. Eén topvel van 150x180cm met een dikte van 30 micron betekent dat het vel 150cm breed en 180cm lang is, met een perforatie om de 180cm voor het afscheuren. Op een rol bevindt zich altijd hetzelfde aantal vellen.

Topvellen, als onderdeel van de beschermende verpakkingsstrategie, voorkomen schade aan producten tijdens het transport en de opslag. Door vocht, vuil en stof effectief buiten te houden, blijven producten in optimale staat. De combinatie van topvellen met wikkelfolie versterkt deze bescherming, waardoor een waterdichte barrière ontstaat die de lading beschermt tegen ongewenste omgevingsinvloeden.
 

Topvellen zijn duurzaam én effectief

Het gebruik van topvellen is een duurzame en effectieve oplossing voor het beschermen van producten tijdens palletisatie en transport. De afscheurperforatie maakt ze flexibel in gebruik, terwijl de focus op milieuvriendelijkheid bijdraagt aan een groenere supply chain. Voor bedrijven die streven naar zowel efficiëntie als duurzaamheid, zijn topvellen een onmisbaar onderdeel van het logistieke proces.

Heeft u vragen over ons assortiment  topvellen neem dan contact op met onze sales afdeling. Ook voor advies over andere producten voor het beschermen van uw producten helpen wij u graag.


REKFOLIE.NL
Tel.: 0252 – 830260,
E-mail: verkoop@rekfolie.nl