• Verpakkingen voor elke branche
  • Gratis levering binnen NL
  • Vóór 15:00 uur besteld? Volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering in BE vanaf € 250,-

Hotmelt tape, ongekende kleefkracht

03-06-2021
Bij het verpakken en sluiten van dozen wordt verschillende soorten verpakkingstape gebruikt. Bij dozen wordt er met name polypropyleentape gebruikt. Dit wordt in de branche kortweg PP-tape genoemd. Het is tape die zich makkelijk hecht aan karton en papier en zowel beschikbaar is voor de handrol als de machine.

PP-tape is enorm populair doordat de eerste hechting uitstekend is, niet snel scheurt en ook prijstechnisch een relatief goedkope oplossing is. Bij Rekfolie kunnen we u een breed assortiment verpakkingstape aanbieden. In dit artikel willen we de Hotmelt tape onder de aandacht brengen, juist vanwege de unieke productvoordelen.
 

De voordelen van Hotmelt tape

Hotmelt is een bijzondere PP-tape met een synthetische hotmelt lijmlaag. Het is een tape die licht afrolt en daardoor makkelijk te verwerken is met een dozensluitmachine. Bijkomend voordeel is dat  de tape door de kracht bij het machinaal sluiten nog beter hecht op de doos. 

Qua eigenschappen lijkt de tape op acryl tape, maar hij is minder geschikt om te verwerken bij lage temperaturen. Door zijn beperkte levensduur is hotmelt tape minder geschikt voor langdurige opslag. Deze verpakkingstape heeft een hoge treksterkte in de lengte- en dwarsrichting. 

Naast de populariteit van hotmelt voor machinaal gebruik met een dozensluiter wordt er het ook steeds populairder op de handrol. 

Kijk voor verdere info en prijzen op Hotmelt tape voor machine en Hotmelt tape voor handrol

Hotmelt tape voor machine en handrol

Is er iets niet geheel duidelijk of heeft u additionele vragen over Hotmelt tape neem dan even contact met de verkoop (0252-830260 ) of bel even direct met Kees  Zonneveld (06-53762532). Wij helpen u graag!

Rekfolie.nl