Machinefolie, palletfolie met 150 en 300% stretch

01-03-2022
Machinefolie is folie dat, zoals de naam al zegt, wordt gebruikt bij het machinaal inwikkelen van pallets en karren. Het is speciale wikkelfolie dat door palletwikkelaars en palletwikkelmachines kan worden opgerekt tot verschillende rekpercentages. Afhankelijk van de machine kan de folie worden opgerekt tot bijvoorbeeld 150% of 300%.

Machinefolie wordt gebruikt om pallets en of karren transport klaar te maken en dient om de lading te zekeren en beschermen tegen vocht en stof. Machinefolie wordt meestal verkocht per kg en zit op een rol.

Rekfolie.nl heeft een groot assortiment machinefolie op voorraad met diverse rekpercentages. Deze  wikkelfolie is verkrijgbaar in transparant en zwart, maten en diktes. Ook zijn er verschillende versies zoals cast folie en blown folie. Enkele machine wikkelfolies zijn:

machinefolie, ideale palletfolie

Machinefolie van 150%

Deze machinerol folie heeft een stretch percentage tot 150% welke gebruikt kan worden in de standaard palletwikkelmachines. Deze wikkelfolie heeft een uitstekende helderheid waardoor het scannen van barcodes op uw producten mogelijk blijft. De binnenzijde van de folie hecht zich goed vast waardoor de pallet uitstekend gestabiliseerd wordt. Geruisarm afrollend. Is 100% recyclebaar. 
 

Machinefolie van 300%

De machinefolie van 300% is een wikkelfolie met een stretch percentage tot max. 300% welke gebruikt kan worden in de nieuwste palletwikkelmachines. Door dit hoge stretchpercentage en de lage perforatieweerstand kunt u meer en sneller pallets omwikkelen, dit betekent besparingen op het gebruik en de kosten. Bovendien heeft deze folie een uitstekende helderheid. De binnenzijde van de machinerol folie hecht zich goed vast waardoor de pallet uitstekend gestabiliseerd wordt. Is geruisarm afrollend en 100% recyclebaar. 
 

NANO Machinefolie

Naast deze machinefolie hebben wij ook machinefolie op basis van NANO technologie in ons assortiment met een rekpercentage van 300%. 

Deze machinefolie is een extra dunne folie op basis van NANO technologie. Door aangepaste technieken kan men de moleculaire ketens van grondstoffen dichter op elkaar zetten en effectiever ordenen waardoor er een folie ontstaat die bestaat uit vele dunne lagen. De folie is sterker en er ontstaan minder perforaties of scheuren bij het gebruik. De voordelen van deze NANO machinefolie zijn kostenbesparing, sterk en milieuvriendelijk! Gemiddeld wordt met een NANO folie 25% bespaart ten opzichte van een standaard folie. Ook een groot voordeel is dat de hoeveelheid folie die gebruikt wordt behoorlijk verminderd met deze dunne, maar sterke NANO wikkelfolie. 

De NANO machinefolie is verkrijgbaar in 3 verschillende diktes:

NANO machinefolie 12micron is geschikt voor het wikkelen van lichte tot middelzware pallets. Een goede vervanger voor machinefolie van 17 tot 20micron. De 12micron NANO machinefolie heeft een gladde buitenzijde.

NANO machinefolie 15micron is geschikt voor het wikkelen van middelzware pallets. Een goede vervanger voor machinefolie van 20 tot 23micron.

NANO machinefolie 17micron is geschikt voor het wikkelen van zware pallets. Een goede vervanger voor machinefolie van 23micron. 

Bespaar op folie met de juiste machinefolie en zorg voor de gewenste bescherming en stabilisatie van uw pallets en karren. Bij Rekfolie.nl kunt u in de webshop machinefolie bestellen als u precies weet wat u nodig heeft. 

Heeft u advies nodig, wilt u meer weten over de machinerol folie met NANO technologie dan kunt u natuurlijk contact opnemen door te mailen naar verkoop@rekfolie.nl of te bellen op 0252 –830260.