• Verpakkingen voor elke branche
  • Gratis levering binnen NL
  • Vóór 15:00 uur besteld? Volgende werkdag geleverd!
  • Gratis levering in BE vanaf € 250,-

Omsnoer je dozen en pallets met omsnoeringsband

07-07-2021
Bij het versturen van pallets en grote of kleine dozen is het belangrijk dat deze natuurlijk goed dicht zitten. U wilt immers dat de producten in perfecte staat arriveren op hun bestemming. U kunt de  zending omwikkelen met folie zoals rekfolie of krimpfolie maar u kunt deze ook omsnoeren met omsnoeringsband. 
 

Wanneer kies je voor om het omwikkelen van je producten?

U kiest voor het omwikkelen van uw producten als u de zending wilt beschermen tegen vocht, stof of deze vanwege privacy extra wilt beschermen. In dit geval kiest u voor ondoorzichtige rekfolie of krimpfolie.
 

Wanneer kies je voor het omsnoeren van je producten?

U kiest voor omsnoeren als u de dozen tijdens transport stevig bij elkaar wilt houden. Met omsnoeringsband kunt u dit snel en eenvoudig realiseren. Met behulp van een spanapparaat of omsnoeringsmachine maakt u de omsnoeringsband stevig vast en komt in goede staat aan bij de geadresseerde. 
 

Omsnoeren met een spanapparaat

Kies een spanapparaat dat op een accu werkt voor het makkelijk omsnoeren van pallets of doosjes. Bent u op zoek naar flexibiliteit dan raden wij de een spanapparaat aan. Bijvoorbeeld als u vaak in beweging bent in uw magazijn en op verschillende plaatsen ladingen wilt omsnoeren. In combinatie met een haspel loopt u dan gemakkelijk rondom een pallet om deze stevig te omsnoeren. Ook kunt uw kleinere dozen makkelijk omsnoeren met een spanapparaat. Dit apparaat is geschikt voor PP en PET omsnoeringsband van 12 t/m 16mm.  


 

Omsnoeren met een omsnoeringsmachine

U kiest een omsnoeringsmachine indien u snel en gemakkelijk kleine en middelgrote dozen wilt omsnoeren. U bent minder flexibel maar het omsnoeringsproces is met de semi-automatische machine enorm efficient.

Onderstaande omsnoeringsmachine is halfautomatisch en geschikt voor het bundelen en omsnoeren met PP omsnoeringsband. Zeer eenvoudig in het gebruik; het te omsnoeren product plaats men op de tafel, het PP omsnoeringsband om het product aanbrengen en het uiteinde van het band in het sealgedeelte van de machine steken. Automatisch wordt het PP omsnoeringsband gespannen, geseald en afgesneden. Geschikt voor 5, 9, 12 of 15,5 mm breed PP omsnoeringsband met een kerndiameter van 200mm.

U heeft bij ons diverse keuzes als het gaat om omsnoeringsband. Van polyester omsnoeringsband en PET tot PP omsnoeringsbanden. Kijk voor de details in het artikel over de verschillende soorten omsnoeringsband dat wij onlangs publiceerden.

Heeft u vragen over omsnoeren of bent u op zoek naar advies op maat neem dan contact met ons op.

REKFOLIE.NL
Tel.: 0252 – 830260,
E-mail: verkoop@rekfolie.nl