Verlaag uw ecologische voetafdruk met duurzame rekfolie

31-08-2021
Voor het stabiliseren van pallets is rekfolie het meest gebruikte product. Rekfolie is een enorm sterke wikkelfolie om een lading stevig vast te zetten. Het voorkomt dat uw lading gaat schuiven tijdens transport.
 

Duurzame rekfolie

Om de ecologische voetafdruk te verlagen en meer duurzame producten in ons assortiment op te nemen bieden we rekfolie zowel als machinefolie als op handrol aan in een duurzame versie. Biobased noemen we dat. Met het gebruik van deze biobased rekfolie laat uw bedrijf zien dat u een bewuste keuze maakt en bijdraagt aan het milieu!

Deze folies zijn kwalitatief even sterk als onze andere rekfolie producten. Ook bespaart u bij biobased rekfolie circa 50% aan materiaal omdat de rekbaarheid en scheurvasthoud hoger is dan bij de standaard rekfolie. Biobased refolie is echter minder dik (12 micron / 12 my) dan normale rekfolie (20 micron / 20 my).
 

De karakteristieken van biobased folie

Bio based rekfolie is gemaakt van minimaal 50% bio-PE (Bio Poly Ethyleen) op basis van rietsuiker. Bij de productie van suiker wordt van het restmateriaal Bio ethanol gewonnen en daarvan wordt bio-PE geproduceerd, ook wel groene PE genoemd. Voor het overige deel wordt PE uit fossiele grondstoffen gebruikt. Biobased rekfolie:
  • Is 100% recyclebaar
  • Niet composteerbaar
  • Heeft een veel lagere Co2 uitstoot
  • Mag niet in de GFT-bak

Heeft u vragen n.a.v. duurzame folies neem dan contact op met onze sales afdeling. Voor andere milieuvriendelijke producten verwijzen we u graag naar duurzame producten.

REKFOLIE.NL
Tel.: 0252 – 830260,
E-mail: verkoop@rekfolie.nl