Kleur
Kern
Treksterkte
Lengte
Breedte

Balenpersband

Balenpersband is een polyesterband dat wordt gebruikt in een balenpers machine om de geperste materialen te omsnoeren en te bundelen. Het is bij uitstek geschikt voor het vastzetten van middelzware tot zware ladingen. Dit type band, dat ook bekend staat als textielband, wordt gemaakt van honderden in elkaar geweven polyesterdraden. Door deze unieke samenstelling is balenpersband niet alleen zeer sterk, maar ook flexibel en bestendig tegen scheuren en uittrekken.Voor andere maten kunt u ons altijd bellen, 0252-830260.
  Lees meer
1 - 1 van 1 artikelen
filter
Balenpersband 13mm x 500m wit
Balenpersband 13mm x 500m wit
vanaf € 14,50
 

De sterkte en flexibiliteit van balenpersband

Balenpersband is een uiterst sterk en duurzaam materiaal. Het is bestand tegen extreme omstandigheden en kan daarom gebruikt worden voor het vastzetten van zware ladingen. Het in elkaar geweven polyester zorgt voor een soepel band dat ook nog eens zeer sterk is. Hierdoor kan het zelfs de meest veeleisende transporten aan.
 

Schokabsorptie

Naast de kracht en flexibiliteit biedt balenpersband ook een groot schokabsorberend vermogen. Dit betekent dat het materiaal de schokken opvangt die kunnen ontstaan tijdens het transport. Hierdoor wordt de lading beschermd tegen beschadigingen en blijft deze veilig op zijn plaats.
 

Balenpersband behoud zijn elasticiteit

Een ander voordeel van balenpersband is dat het zijn elasticiteit behoudt, zelfs na herhaaldelijk gebruik. Dit betekent dat het materiaal niet zal uitrekken of slijten, wat de veiligheid van de lading ten goede komt.
 

Lichtgewicht

Balenpersband is niet alleen sterk en flexibel, maar ook lichtgewicht. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor gebruik in situaties waarbij het gewicht van de lading en de verpakking beperkt moeten blijven. Ook is het door het lichte gewicht eenvoudig te hanteren tijdens het vastzetten van de lading.

Kortom: balenpersband is een uitstekende keuze voor het vastzetten van middelzware tot zware ladingen. Het is sterk, flexibel, schokabsorberend en behoudt zijn elasticiteit. Daarnaast is het lichtgewicht en eenvoudig te hanteren. Door het gebruik van polyesterband wordt de veiligheid van de lading gegarandeerd en kunnen transporten zonder problemen verlopen.